Danmarks mest bærekraftige restauranter
Danmark er ledende innenfor bærekraftig mat i Norden. For oss betyr det å ta vare på lokaløkonomien, omsorg for miljøet med ansvarlig fiske- og oppdrettsretningslinjer, med fokus på lokal og sesongbasert mat og produksjon av matopplevelser med et lavt karbonavtrykk.
Bærekraftige matopplevelser i Danmark
Sjekk ut noen av våre favorittrestauranter når det gjelder fokus på bærekraft og deres filosofier her.
Gro Spiseri
Gro Spiseri tar bærekraftig oppdrett til nye høyder med sin takterrasse, organiske middager og muligheter for å lære mer om urban gårdsdrift (og til og med hjelpe til).
Restaurant Hærværk
Denne Aarhus restauranten var blant de 11 restaurantene som ble hedret av Michelin-guiden i 2020 for sin innsats mot bærekraft. De fokuserer på lokale og sesongbaserte råvarer, og velger alt, fra servietter til rengjøringsprodukter, basert på bærekraftige prinsipper.
Restaurant Lyst
Vejle's vakre restaurant Lyst er en ansvarlig restaurant, hvor alle rettene er basert på lokale råvarer og bærekraftige produksjonsprinsipper. De streber etter å tilby mat som har opphav innenfor en radius på 100 kilometer, og for å redusere avfallet så mye som mulig.
Restaurant Alimentum
Aalborgs restaurant Alimentum setter bærekraft i hjertet av menyen, med egen organisk produksjon som kommer fra like utenfor byen. Her kan du forvente honning fra deres egne bikuber og organiske vaktelegg av høyeste kvalitet.
Molskroen
Molskroen mottok også Michelin-guidens bærekraftsemblem i 2020 og er kjent for sin satsing på lokale ressurser. Fermentering gjør at maten varer lenger; rester blir omgjort til dyrefôr og menyen inkluderer lokale Limfjord østers rett fra havet, og asparges plukket samme dag hos lokale gårder.
Moment
Moment, en restaurant i Ronde, 30 minutter fra Århus, er også kjent for sin bærekraftige praksis. Disse inkluderer designelementer (lokale danske designstoler, pluss en bygning som bruker halmballer), så vel som menyer med arvegodsplanter og gjenstander som vokser i egen permakulturhage.