noma - Verdens beste restaurant 4 ganger!
Det er ikke lett å få et bord på en restaurant som er kåret til verdens beste i 2010, 2011, 2012 og 2014 (og den tredje beste i 2015). Er du tidlig ute kan du allikevel se frem til en matopplevelse helt utenom det vanlige.
Bilde:Jason Loucas
Verdens beste restaurant?
Noma åpnet igjen i februar 2018 med ny meny i nytt lokale, og jobber på spreng for å gjenvinne de to Michelin-stjernene de misten da de stengte for å starte på nytt. Superkokken René Redzepi er fortsatt kjøkkensjef, og tar med seg erfaring fra flere av verdens beste restraunter. Restauranten har tidligere blitt kåret til verdens beste hele 4 ganger, så forventningene er ikke akkurat lave.

Bilde:Jason Loucas
René Redzepi
Bak roret på kjøkkenet står superkokken René Redzepi, som har erfaring fra en rekke gourmetrestauranter i og utenfor Danmark. René er i dag en av Danmarks mest kjente personligheter, og ble i 2012 også kåret til en av verdens 100 mest inflytelsesrike personer av Time Magazine.
Bilde:Jason Loucas
Nordiske spesialiteter
På menyen står nordiske spesialiteter som tang fra Island, dyphavskrabber fra Færøyene, lam og moskusokse fra Grønland og krydderurter som bregneskudd og skogssyre fra de danske skogene. Olivenoljen er erstattet med god dansk kaldpresset rapsolje. Her kan du nyte smaken av det nye nordiske kjøkken for alt det er verdt, så følg med på hjemmesiden for å holde deg oppdatert på de sesongbaserte menyene. Det er rift om plassene på en av verdens beste restauranter.